• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen

Nieuwe geitenstal ingericht in de provincie Gelderland

 

  • 1800 geiten
  • 60 Suevia drinkbakken model 20
  • 1 Suevia buffer- breektank van 2000 liter
  • uitgerust met MK 8.5 pompset
  •  2 inox geitendrinkbakken van 2,35 meter

Bij een geitenhouder in de provincie Gelderland hebben we, via onze lokale dealer, 60 Suevia drinkbakken en een breektank met pompset geleverd. Deze zijn geplaatst in zijn nieuwe geitenstal, voor ongeveer 1800 geiten, op een tweede locatie. De klant heeft in de potstal en de afleverhokken gekozen voor Suevia drinkbakken model 20 vanwege de grotere drinkschaal. De drinkbakken in de potstal zijn bevestigd tegen een U-profiel waar de waterleidingen in zijn weggewerkt. Aan de andere zijde wordt er een kleinere U-profiel ingeschoven zodat de leidingen volledig afgeschermd zijn.

Ook heeft onze dealer een buffer-/breektank geplaatst van 2000 liter, compleet uitgerust met een MK 8.5 pompset. De geitenhouder maakt gebruik van leidingwater en door het plaatsen van een Suevia breektank voldoet hij aan de eisen van de huidige wet- en regelgeving. Het drinkwater in de stal wordt doormiddel van twee lussen rondgepompt met de MK 8.5 pompset. Door de buffer van 2000 liter blijft het water in beweging. Dankzij de ingebouwde vlotter wordt de buffertank steeds aangevuld met vers en schoon drinkwater en blijft de temperatuur rond de 10°C waardoor er voldoende energie is om het drinkwater vorstvrij te houden. Hierdoor hoeft er dus geen warmwatercirculatie unit geplaatst te worden.

In de uitloop van de melkstal  zijn twee inox geitendrinkbakken van 2,35 meter geplaatst. Er is gekozen voor deze inox drinkbakken om de geiten na het melken snel van voldoende schoon en vers drinkwater te voorzien. Door de standaard ingebouwde maxiflow vlotter in combinatie met de MK 8.5 pompset wordt het drinkwater in de geitendrinkbak op niveau gehouden.