NIEUW: Suevia breektanks met tal van mogelijkheden
 
Veel dier- en veehouders zijn op zoek naar veilige en betrouwbare apparatuur voor het onderbreken en bufferen van water. Daarom komt Suevia met een nieuwe lijn breektanks. Dit in combinatie met een geselecteerde pompenlijn en besturing. De breektanks zijn technisch beter onderbouwd en prijs voordelig.

Waarom een breektank monteren? 
De agrarisch sector valt volledig in de zwaarste drinkwater verontreinigingsklasse. Daarom is het gebruik van een breektank verplicht. Het drinkwater van onze dieren zou een besmettingsbron kunnen vormen ( bacteriën, virussen, schimmels, zoönose ) voor de bevolking en dat moeten we uiteraard voorkomen. Door middel van een atmosferische onderbreking met een niet ronde overloop is dit te voorkomen.

Echter, een breektank heeft ook meerdere voordelen
• Buffer voorraad bij calamiteiten
• Opslag van koelwater van de platen/buizen koeler
• Drukverhoging van het watersysteem 
• Capaciteit verhoging van het watersysteem

Opbouw breektank
De direct werkende vlotter 3/4” wordt op het waterleiding systeem aangesloten. Capaciteit 40 ltr. / min./ 5 bar. De tank wordt gevuld met het water wat we nu proces water noemen. Door de rechthoekige overloop in combinatie met de vlotter voldoet de tank aan de NEN 1717 norm (breektank). Door middel van een pomp wordt het water op druk en capaciteit gebracht en bestuurd. Door de frisse witte kleur van de tank is het water niveau en waterkwaliteit van buitenaf visueel controleerbaar. De AB onderbreking kan worden aangesloten op een afvoer zodat er bij calamiteiten het water kan wegstromen.

Standaard breektank
Suevia levert een 3 tal standaard breektanks met een inhoud van 50, 105 en 250 liter. Deze zijn voorzien van een pomp welke bestuurd kan worden door 3 technieken.

Ook leveren we breektanks van 25 tot 13.000 liter met de gewenste pompcapaciteit en waterdruk. Denkt u hierbij aan onderwaterpompen en onze speciale serie MK pompen met een capaciteit tot wel 150 liter minuut.


Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwe lijn breektanks: 


Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per mail,
info@suevia.nl of per telefoon, +31-497-515586