Suevia kennisbank artikelen

Hieronder vindt u een overzicht van onze kennisbank artikelen.Heeft u vragen over een bepaald artikel neem contact op met ons via info@suevia.nl of +31 (0)497 515586.


Is uw stal winterklaar? Laat u niet verrassen!

Er zijn verschillende manieren om bevroren water of bevroren leidingen te voorkomen. Suevia heeft onder andere verwarmbare en geïsoleerde drinkbakken, thermokabels, vorstbewakers en warmwatercirculatie units. Met het rondpompsysteem zorgt u er voor dat het water door de ringleiding wordt rondgepompt en voorkomt u stilstaand water in de leiding.

Water in de put – Slangen, pistolen en haspels

Uit Veehouderij Techniek nummer 3 - mei 2018 – Tekst: Chris Vlaanderen
Theo van der Aalst adviseert: Het schoonspuiten van de melkstal is vaak een haastklus. Verticale slangen met knijppistolen in de put en een slanghaspel met spuitmond met draaibare afsluiter maken het werk een stuk eenvoudiger.

6 goede redenen voor het plaatsen van een buffertank

Het plaatsen van een buffertank heeft vele voordelen. Wij hebben 6 goede redenen voor u op een rijtje gezet.  

Waarom de keuze in waterleiding van invloed is op de kwaliteit

Schoon, vers en goed drinkwater in de veehouderij is heel belangrijk. Niet alleen de keuze in drinkbakken is belangrijk. Ook belangrijk zijn de aanvoerleiding, waterdruk, capaciteit, diameter en plaatsing. De materiaal keuze in waterleiding is divers. Toch zijn ze niet allemaal geschikt voor drinkwater voor dieren.

Waarom een breektank? De voordelen op een rij

In een groot aantal processen binnen het agrarische bedrijf wordt gebruik gemaakt van leidingwater. Veel van deze processen vallen in gevarenklasse 5 (dieren / mest / entstoffen). Om watervervuiling tegen te gaan is het verplicht een breektank te installeren. Hiermee wordt voorkomen dat het mogelijk vervuild water terug loopt in het waterleidingnet.

Wist u dat kalveren gevoeliger zijn voor een slechte waterkwaliteit?

Dat komt omdat bij kalveren de pens nog volop in ontwikkeling is. Goed drinkwater is dus uitermate belangrijk bij een optimale pens ontwikkeling. Dat is dan ook de reden dat de grenswaarden van het drinkwater bij kalveren anders is dan voor volwassen runderen.

Drinkwater in de wei. Dit zijn onze drinksystemen voor buiten.

Bent u op de hoogte van alle systemen voor buiten? Suevia heeft verschillende systemen om uw dieren in de wei van water te voorzien zoals weide drinkbakken, water windmolens en het Suevia Animal Solar systeem.

Hittestress en drinkwatervoorziening. Welke maatregelen kunt u nemen?

Bij oplopende temperaturen gecombineerd met de relatieve luchtvochtigheid hebben uw dieren een verhoogde kans op hittestress. Het schema hieronder geeft aan bij welke temperatuur, in combinatie met de relatieve luchtvochtigheid, er lichte stress, matige stress, ernstige stress en dodelijk stress ontstaat. 

Voldoende en vers drinkwater zonder stroom en stromend water met een Solar drinksysteem

Met de Suevia Solar weidedrinkbakken is het mogelijk om met zonne-energie water op te pompen en dit te verstrekken aan uw dieren. Zowel uit een bron als oppervlakte water kan de drinkbak gevuld worden. Uitermate geschikt dus wanneer er geen leidingwater beschikbaar is.

Eigen water of leidingwater! Wat is het beste?

De keuze van eigen water of het gebruik van leidingwater moet een doordachte en verstandige keuze zijn. Onder eigen water verstaan we water vanuit een bron, oppervlaktewater of regenwater. Het belangrijkste is uiteraard de kwaliteit van het water, want u weet: drinkwater is de belangrijkste voedingsstof. Echter aan de kwaliteit van deze voedingsstof schort het nog al eens.