• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen

Solar watertechniek

Suevia heeft diverse unieke solar oplossingen, zoals Solar weidedrinksystemen. Met de Suevia Solar weidedrinkbakken is het mogelijk om met zonne-energie water op te pompen en dit te verstrekken aan uw dieren. Zowel uit een bron als oppervlakte water kan de drinkbak gevuld worden. Deze systemen zijn geheel onafhankelijk, geen waterleiding of elektra is nodig. Zo heeft u voldoende en vers drinkwater in de wei zonder stroom en stromend water.

Een andere unieke solar oplossing is ons Solar Plas dras systeem. Steeds meer agrariërs hebben een stuk plas-dras op hun land. Een gebied dat nat en drassig wordt gehouden ter bevordering van de weidevogelstand. Voor gelijkmatige vernatting van graslandpercelen ontwikkelde Suevia het Plas Dras Solar systeem. Het systeem werkt volautomatisch, is geruisloos, onderhoudsvrij en heeft geen stroom nodig.


Voldoende en vers drinkwater zonder stroom en stromend water met een Solar drinksysteem

Met de Suevia Solar weidedrinkbakken is het mogelijk om met zonne-energie water op te pompen en dit te verstrekken aan uw dieren. Zowel uit een bron als oppervlakte water kan de drinkbak gevuld worden. Uitermate geschikt dus wanneer er geen leidingwater beschikbaar is. 

Suevia Plas Dras systeem op intensieve veehouderij

Steeds meer agrariërs hebben een stuk plas-dras op hun land. Een gebied dat nat en drassig wordt gehouden ter bevordering van de weidevogelstand. Ook Arco Aantjes uit Vlist (Z.-H.) zet zijn grasland onder water met een Suevia Plas dras systeem.  Het onder water zetten van grasland is de trend in weidevogelbeheer. Hoe werkt dat in de praktijk? 

Uniek systeem op zonne-energie: Suevia peilgestuurde drainage

Suevia breidt haar assortiment systemen op zonne-energie uit met een uniek systeem: Peilgestuurde drainage. Een drukdrainagesysteem op zonne-energie. Bij traditionele drainagesystemen wordt alleen gezorgd voor afwatering. In de zomer heb je hierdoor sneller last van verdroging. Peilgestuurde drainage heeft deze nadelen niet, want naast draineren is het met dit systeem ook mogelijk te infiltreren (omgekeerde drainage) en zo kun je altijd een gewenst waterpeil op het perceel creëren. Het unieke aan ons systeem is dat het draait op zonne-energie. Je hoeft dus geen dure stroomkabels aan te leggen. 

12 of 24 volt Solar oplossingen op maat

Suevia heeft diverse unieke Solar systemen, watertechniek op zonne-energie. 
Naast  weidedrinksystemen, Plas Dras systemen en infiltratie en peilgestuurde drainage hebben we ook 
mobiele powerstations, vijverpompen op zonne-energie en 12 of 24 volt Solar oplossingen op maat.Download nu de producffolder met onze systemen op zonne-energie