• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen

Brabantse veehouder kiest voor Suevia totaalpakket

Neem een kijkje in deze melkveestal!

De melkstal is uitgerust met een RVS automatisch oprolbare haspel welke voorzien is van een ammoniakbestendige slang. Deze haspel wordt gevoed door een aparte pomp welke 6m3 levert bij 5 bar. Dit zorgt voor een snelle en grondige reiniging van de ruimte.

 
 

Het voorkoelwater wordt gebufferd in het oude tanklokaal in 2 tanks van 5.000 liter waarvan er 1 is opgebouwd als breektank volgens de Kiwa richtlijnen. Het voorkoelwater wordt middels een frequentiegeregelde Suevia pompset aangeboden als drinkwater voor de dieren. In tijden van vorst pompt deze frequentie geregelde pompset het warme water van de voorkoeler rond en blijft de leiding vorstvrij. 

 

De productie koeien worden voorzien van voldoende drinkruimte en plaatsen. De Suevia RVS snelafvoerdrinkbakken laten zich makkelijk reinigen door de grote uitloop en eenvoudige opklapbare vlotterkap. Middels de door Suevia geleverde tyleenslang worden de bakken gevoed met water. De hufterproof RVS u-buizen zorgen er voor dat het water met zo min mogelijk stromingsweerstand is de stal rondgepompt kan worden. De koeien kunnen ook lekker genieten van onze zeer robuuste en betrouwbare Krazzmaxx koeborstel. Het geleide frame zorgt ervoor dat deze borstel zich 25 cm in hoogte kan verplaatsen en de volledige veestapel goed kan borstelen. 

  

Er is ook aandacht besteedt aan de separatie ruimte, hier staan namelijk de dieren die de meeste aandacht nodig hebben. De dieren die boven in de lactatie zitten hebben veel water nodig voor een optimale melkproductie. In deze ruimte hebben de dieren beschikking over een 1.90 snelafvoerdrinkbak en ook een Krazzmaxx koeborstel

 

Het strohok is voorzien van een RVS compact drinkbak, dit is een compacte open water drinkbak. Hierdoor kunnen we de dieren in deze ruimte makkelijk van water voorzien en is er bij calamiteiten altijd water bij de hand.