• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen

Koudste periode van het jaar breekt aan!

Hoe houdt u het drinkwater in de stal vorstvrij? 

Er zijn verschillende manieren om bevroren water of bevroren leidingen te voorkomen. Suevia heeft onder andere verwarmbare en geïsoleerde drinkbakken, thermokabels, vorstbewakers en warmwatercirculatie units. Met het rondpompsysteem zorgt u er voor dat het water door de ringleiding wordt rondgepompt en voorkomt u stilstaand water in de leiding. Voor het vorstvrij houden van bovengrondse waterleidingen, die niet als ringleiding aangelegd kunnen worden, kunnen thermokabels worden gebruikt. 

Rondpompsysteem
Met de warmwatercirculatie units van Suevia voorkomt u een bevroren waterleiding. Het rondpompsysteem pompt warm water door de waterleidingen, waardoor het drinkwater op temperatuur blijft. Hiermee worden de dieren ook bij vorst betrouwbaar voorzien van vers drinkwater.  De warmwatercirculatie units zijn uitgerust met thermostaat waarop u de gewenste retourwatertemperatuur kunt instellen. Het verwarmingselement wordt automatisch ingeschakeld en heeft een ingebouwde thermische beveiliging tegen oververhitting.  

Breektank
Een alternatieve manier om uw drinkwater vorstvrij te houden is het plaatsen van een breektank. Bijkomend voordeel is dat u direct voldoet aan de wettelijke verplichting. Door het atmosferische onderbreken van de waterleiding voorkomt u het terug stromen van mogelijk vervuild water in de waterleiding. De breektank dient dan als water / energie / warmte buffer waaruit we het water continu laten circuleren Bij een doorstroming van 3 liter water per minuut kunnen we, in de meeste gevallen, de leiding vorstvrij houden. 

Enkele aandachtspunten om goed voorbereid de winter in te gaan: 
  • Test uw warmwatercirculatie unit. Let op de werking van de pomp en de verwarming. Heeft u daadwerkelijk circulatie? Dit kunt u eenvoudig controleren met een Suevia doorstroom kijkglas
  • Test de verwarmbare drinkbakken en thermokabels. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met koude spray (stikstof) of door een ijsblokje tegen de thermostaat te houden.
  • Controleer uw aanvoerleidingen en bekijk de gevaren bij uw eigen watervoorzieningen; 
  • Heeft u stilstaande leidingen?
  • Hangen de ventielen niet in het water? 

Geen verrassingen tijdens de vorst
Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer. Of we nu een milde of juist strenge winter krijgen, de winter nog op zich laat wachten of de vorst juist eerder komt dan verwacht. Dat is allemaal niet belangrijk, want u bent er klaar voor! 

Onderdeel kapot van uw Suevia drinkbak of Suevia rondpompsysteem?
Tijdens de vorst kan het gebeuren dat er een onderdeel van uw drinkbak kapot, of er uit, vriest. Dit onderdeel wenst u natuurlijk zo snel mogelijk te vervangen, daarom leveren wij de drinkbak onderdelen direct uit voorraad. Klik hier voor een overzicht van de meest bestelde onderdelen. Heeft u advies nodig om uw drinkwater vorstvrij te houden? 
Neem vrijblijvend contact met ons op via + 31 (0) 497 515586 of per e-mail: info@suevia.nl