• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen
Header Suevia web

Bent u op de hoogte van alle systemen voor buiten?

Suevia heeft verschillende systemen om uw dieren in de wei van water te voorzien, zoals weidedrinkbakken, water windmolens en Suevia Solar weidedrinksystemen.
Hieronder worden de systemen toegelicht.

Suevia Solar weidedrinksystemen
Is de afstand van uw huis naar de wei te ver en is er geen waterleiding of stroom in de buurt? Dan is een Suevia Solar Systeem dé oplossing, dit zijn weidedrinksystemen op zonne-energie. Met een Solar weidedrinkbak pomp je het water op met zonne-energie. Zowel uit een bron als oppervlaktewater kan de drinkbak gevuld worden. De Suevia Solar weidedrinkbak installaties zijn zelfvoorzienend en werken met een geheel automatische waterniveauregeling. Door middel van perslucht wordt water verdrongen vanuit de bron naar de drinkbak. Dit systeem is ongevoelig voor vuiligheid zoals zand en heeft geen draaiende delen waardoor er geen slijtage optreedt.

Suevia Solar weidedrinksystemen
Mobiele weidedrinkbakken op zonne-energie

Tevens heeft het systeem een grote wateropbrengst uit bronnen met een kleine diameter. Uiteraard leveren we ook het alom bekende oppervlaktewatersysteem met de drijvende centrifugaalpomp. Beide installaties kunnen stationair als mobiel uitgerust worden.

Voordelen Suevia Solar weidedrinkbakken

Lees er meer over in onze Solar folder met Mobiele weidedrinksystemen op zonne-energie.

Weide drinkbakken
Drinksystemen voor in het weiland

Deze Suevia waterbakken kunnen, door de ovale vorm, meerdere koeien en paarden in de wei tegelijkertijd voorzien van vers drinkwater. Dankzij de mogelijkheid voor het inbouwen van een vlotter, kunt u ervoor zorgen dat er altijd voldoende drinkwater beschikbaar is. De weidedrinkbakken hebben geen scherpe randen en door de naar binnen gebogen rand wordt waterverspilling tot een minimum beperkt. De keuze van de weidedrinkbak is divers, maar heeft ook te maken met de aanvoer van het water. Door de langere afstanden heeft u meer weerstand in de leiding. Neem voldoende dikke leiding en voldoende buffer in de drinkbak. Wij adviseren u graag hierin.

Suevia weidegang koeien in de wei
Verhuis de waterbak eenvoudig mee
Door de waterbak regelmatig te verplaatsen voorkomt u het vertrappen van de grond rondom de weidedrinkbak. Dit kan eenvoudig met de verplaatsbare weidedrinkbakken van Suevia. De mobiele waterwagen heeft een gegalvaniseerd frame met daarop de polyethylene Suevia weidedrinkbak voorzien van grote afvoerstop voor het snel en eenvoudig ledigen. Dankzij de stevige wielen en aanhangerkoppeling is de wagen goed te verplaatsen.

Mobiele wagens met Suevia weidedrinkbakken

Water windmolen
Water pompen op windenergie
Met deze water windmolen is het mogelijk om op windkracht water op te pompen uit bronnen of sloten. Dit systeem is ideaal om dieren te voorzien van vers en schoon drinkwater. Deze water windmolen draait al vanaf een lage windsnelheid van 3 meter/sec.

Door middel van een plunjerpomp wordt het water omhoog gepompt. Vervolgens loopt het water via een vrij verval in een drinkbak. Deze moet voorzien worden van een overloop waar het overtollig water terug kan lopen in de sloot of bron.


Traditionele weidepomp 
Weidepomp van gietijzer
Een andere optie wanneer er geen leidingwater in de wei beschikbaar is, is een weidepomp van Suevia. Zo worden uw dieren voortdurend voorzien van vers drinkwater. Uw koeien of paarden winnen zelfstandig het drinkwater uit de bron door met hun neus de bedieningshendel te drukken. De traditionele weidepomp is een oerdegelijke pomp gemaakt van gietijzer.

Suevia heeft ook lichtlopende membraam weidepompen met schaal van polyethyleen. Waarvan ook een speciale weidepomp voor jonge dieren. Deze weidepomp heeft een extra drinkmogelijkheid aan de zijkant van de weidepomp voor dieren die zelf nog niet in staat zijn de pomp te bedienen.