• 0 producten
Winkelwagen
Inloggen

Open dag bij het melkveebedrijf van familie Hulskotte


Vrijdag 14 oktober in Albergen

Op vrijdag 14 oktober wordt er een open dag gehouden op het melkveebedrijf van familie Hulskotte. Van 10:00 tot 16:00 uur bent u van harte welkom aan de Diepegoorsweg 4a in Albergen.

Heeft u geen tijd om naar de open dag te gaan? Hieronder vindt u een foto-impressie van dit melkveebedrijf.

Van droom naar eigen melkveebedrijf!

In 2015 heeft de familie Hulskotte samen met familie Misdorp een melkveebedrijf gekocht in Albergen. Na de sloop van bijna alle gebouwen is in het voorjaar 2016 begonnen met de bouw van een nieuwe werktuigenloods en een ligboxenstal (3+1).

Marcel Hulskotte heeft jarenlang Melktechniek Oost gerund, een goed lopend dealerbedrijf van DeLaval. Nu heeft hij het roer 100% omgegooid om zijn droom om samen met zijn gezin een melkveebedrijf op te starten, waar kunnen maken. De bedoeling is om hier 130 melkkoeien te houden met bijbehorend jongvee in een stal die voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. De grond ligt om de boerderij zodat de koeien zomers naar buiten kunnen. Deze stal is uitgerust met de volgende Suevia materialen:
- Snelafvoerdrinkbakken
- Model 500 + 520 sneldrinkers
- Drinkbak Model 25R
- Rondpompunit (jongveestal)
- Breektank + frequentie gestuurde pompset
- Slanghaspel met kantelstuk
- Laarzenreinigers

    

Overal waar de dieren bij kunnen zijn rvs leidingen gebruikt. Alle aanvoerleidingen zijn zoveel mogelijk weggewerkt en waar nodig beschermt met een op maat gemaakte afschermplaat.

De laarzenreinigers zijn naar wens aangepast. Deze zijn op 4 plaatsen aanwezig. Op 2 plaatsen aan de andere kant van de muur met daaronder een put in de vloer om het water weer in de kelder te laten lopen.

De leiding van uit de pompset is opgedeeld in verschillende circuits: drinkwater stal, slanghaspel, melkput en weidedrinkbakken.


De slanghaspel is bewust hoog geplaatst zodat deze makkelijk uit te trekken is en deze uit het bereik van de koeien hangt.

Het water in de melkveestal wordt rondgepompt met de frequentie gestuurde pomp die terugloopt in het voorraadvat.

De jongveestal is voorzien van rondpompsysteem en de tyleenleidingen zijn geïsoleerd.